GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Ruskigt Perfekta Halloween Glass o Choklad-skallar!

Det är Busenkelt och blir Ruskigt perfekt att göra egna Halloween Glass och Choklad-skallar!

Lika uppskattat som enkelt är det oavsett om du gör glassen själv eller om du fyller dem med din inköpta favvoglass.

Så här gör du:

1. Blås upp eller fyll lagom stora ballonger med vatten. Tänk på att att anpassa de fyllda ballongerna till en lagom storlek som passar till en lagoms stora ”skalleskål”.

2. Först gör du chokladskålarna. Smält choklad över ett vattenbad. Tänk på att inte ha för hög temperatur utan värm bara till att chokladen kan smälta. Det gör du bäst om chokladen är hackad i småbitar.

Lägg chokladhacket i en metallskål och värm vatten i en kastrull som skålens botten får plats i. När vattnet är varmt tar du av kastrullen från värmen och sätter den på ett stadig underlag. (Typ en skärbräda) Sätt skålen med choklad i kastrullen med varmt vatten och rör om tills chokladen smälter sakta till en len och blank chokladsmet – låt svalna något innan du doppar ballongtoppen i chokladen.

3. Klicka ut smält choklad på ett bakplåtspapper och doppa därefter ballongtoppen i skålen med smält choklad, men bara lagom för att få en lagom djup skål. Sedan placerar skålbottnen på chokladklicken på bakplåtspapperet – klicken fungerar som fot till chokladskålen.

4. Placera ballongerna på chokladklickarna och låt dem därefter svalna och stelna i rumstemperatur.

5. När de stelnat så sticker du hål i ballongen och plockar försiktigt ur ballongen. Chokladskålarna är färdiga att monteras med glassen.

6. Sätt in dem i kylen så länge tills det är dags att servera glass-skallarna.

Ta ut skålarna fyll dem med glass, dekorera med smält choklad till ögon, näshål och tänder. Pynta extra med valfritt godis, vispad grädde och lite blodröd jordgubbssylt och strutkex till.

 

Rekommenderas