GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER, RECENSIONER

Arla mjukglass

 

Arla mjukglass finns att köpa i din matvarubutik för cirka 30:- st 5 dl… Det blir mer (ca 6-7 dl färdig mjukglass) Det är smidigt att använda sig av Arlas mjukglassmet eftersom det bara är att öppna förpackningen, hälla upp innehållet i en bunke och vispa i ungefär 2 minuter och sedan antingen hälla i en form. Sedan är det bara att sätta in formen i frysen i 3 och 1 halv timme.

Alternativet för oss som ha glassmaskin är att köra den färdigvispade smeten i en halvtimme i maskinen, för att därefter servera mjukglass i önskad strut, serveringsskål eller helt enkelt äta direkt som på ett vilt barnkalas – med eller utan jordgubbar.

Jag valde Arla Jordgubbsmjukglass och var verkligen förväntansfull inför slutresultatet. Det blev hyfsat god mjukglass med en smak som påminner starkt om Jordgubbs-Óboy (om någon minns den?) eller mcDonalds jordgubbsmilkshake.

Arla mjukglass gav så här efteråt ett hyfsat intryck av att fungera som en, om än något dyr, nödlösning till mindre barnkalas. Möjligen kan vaniljvarianten funka som serveringsunderlag till att doppa jordgubbar i, eller för all del andra frukter också, på en fest. Problemet är att man får sno sig ordentligt då för glassen töar ganska snabbt.

arlamjuk2

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.