GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

NEWS, RÅVAROR

Blodapelsin

Blodapelsiner är i början av året en sällsynt gott att njuta som de är men även fantastiskt gott att göra både sorbet, gelato och givetvis även pressa juice av. Den sicilianska blodapelsinen tarocco, med sin perfekta balans mellan syra och sötma, anses av många kännare vara världens godaste apelsin. Men den är en ganska sällsynt gäst i våra butiker, även om det på senare tid har blivit lite vanligare. Om det inte finns i din butik så be den ansvariga att ta hem.

Dessutom finns under taroccosäsongen , februari-mars, en annan blodapelsinsort på den likriktade svenska marknaden. Den heter moro och saluförs gärna inslagen i papper med märket Gyllene Korset. Även denna blodapelsin håller hög kvalitet, smaken är dock något kärvare än taroccons. Som bäst är moron i slutet av januari och i februari då den är härligt blodröd.

lite info lånat från den utmärkta och informativa sajten aktavara.org

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.