GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN, GÖTEBORG, V-SVERIGE

Bohlins Kvalitetsglass i Trollhättan

 

När Johan en dag fick ett speciellt originalrecept av sin farfar Tore som gav gnistan till att han och hans pappa Kent startade med glasstillverkning själva. Och under SAAB-festival i Trollhättan lanserade de den så kallade Saab-Struten 1993. Den glassen blev grunden till den unika kombo med det bästa från två världar – farfars originalrecept och SAAB-struten blev Trollhättestruten som lanserades 2012.

Det har blivit fler smaker sedan dess men allt började egentligen 1938 då Johans farfar tillsammans med Oscar Olsson startade det klassiska och då mytomspunna Trollhätteglass. Trollhätteglass är det säkert många äldre som minns än idag men få kommer väl ihåg att GB-glass köpte upp Trollhätteglass 1962. Det i sin tur ledde till att Johans farfar var med och startade Sia-Glass och senare även Åse Glass som han startade tillsammans med en kollega från Trollhätteglass. Där stannade farfar ända fram till sin död men omnämns ofta som ”Glassmästaren” av kollegor och branschfolk.

6ecb500efe-Tore Bohlin Trollhätte Glass

Såklart är det farfar som inspirerat Johan till ett enormt glassintresse. Han började tidigt samla på Trollhätteglass-saker och såklart har han också hört massor av historier om sin farfar…

…och på den vägen är det som Johan och hans far styr Bohlins Kvalitetsglass med SAABen och fryskofferterna full av glass. Klart att de blir påhejade av allt och alla när de levererar Trollhättestrutar (som har en smak av mintchoklad precis som den gamla Saab-glassen) och Jordgubbsdrömmar (med äkta jordgubbssylt) runt Trollhättetrakten och nejden. Under december lanseras tre nya smaker i 0,9 liters förpackningar.

Johans farfar hade tidigt ett motto ”Glass utan grädde är ingen glass alls!” och det håller Johan benhårt. Det är ju synd när folk köper glass utan grädde och som helt saknar ordentliga råvaror. Ibland är det som att äta smaksatt vatten med luft i – och det är ju inget kul alls.

Såklart finns glassen alltid i butiker runt om Trollhättan så att alla Saab-fantaster (och andra sugna) ska kunna njuta sin favoritglass – året om.

Bohlins KvalitetsGlass finns på:

Ekmans Café
Storgatan 29
461 30  Trollhättan
Tel: 0520-10093

och

Dagnys raggar-Café (på Kasen mellan Monalisas och gamla varvsområdet)2j7tgh6nrcgkz0wa37s504dxlycky6
Kasenabbevägen
Uddevalla
0704 222 584
info@dagny.us

http://www.dagny.us
ÖPPET alla torsdagar (ej röda) kl 18- 21.
(november-marsär öppettiden 18- 20!)
Under juni-augusti hålls Dagnys öppet på onsdagskvällar.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.