GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER, REPORTAGE

Glassbåten i Åhus

Martin Sjölin önskar GlassAkademin välkommen ombord på den berömda Glassbåten i Åhus där den ligger förtöjd i kanalen. Martin har drivit Glassbåten i 10 år och visar mig stolt runt på den charmiga träbåten. En bilolycka, uppsägning från arbetet och en glassbåt till salu fick Martin att börja med glass. Glassbåten har funnits i ca 30 år i olika ägarkonstellationer och det ryktas att originalbåten köptes av en gammal fiskare från Lysekil för 1 kr. Då renoverades och byggdes den gamle trålaren om till en glasskiosk med konceptet att man fick äta hur mycket man orkade för en viss summa.

Detta, för oss glassälskare, fantastiska koncept upphörde för mer än 15 år sedan. Trots att mycket vatten flutit under bron sedan dess blir Martin fortfarande uppringd och frågan ställs om man får äta hur mycket man orkar. Många människor från landets olika delar och hörn känner till Glassbåten eftersom Skåne och Åhus är välbesökta turistmål. Det sprids mun till mun menar Martin. Åhus är en stad med starka glasstraditioner då Åhus Glass hade sin tillverkning här. Fabriksproduktionen upphörde i slutet på 2005. Nu stod Martin inför ett viktigt beslut om vilken ny glassleverantör han skulle ha.

I dag är Engelholmsglass en av leverantörerna och Martin är mycket nöjd med valet eftersom de är mycket flexibla, lyhörda och Martin kan själv påverka smaker mm. Viktigast av allt levererar de en klanderfri gräddglass med hög kvalitet och säkra leveranser. Engelholmsglass är ett familjeföretag i tredje generationen så de kan sin sak enligt Martin. Den andra leverantören är Lejonet & Björnen som Martin dessutom har exklusivitetsrätt till i Åhus. Med sin fantastiska glass med naturliga råvaror kompletterar de övriga sortimentet. Det är tredje året som Glassbåten kan erbjuda glass från Lejonet & Björnen och sortimentet har stadigt utökats. Det är inte helt ovanligt att vi får kunder som specifikt efterfrågar glass från Lejonet & Björnen och då är vi så klart stolta över att kunna erbjuda den.

Vad är det kunder efterfrågar idag? Ofta handlar det om alternativ i form av gluten- och laktosfriglass då intoleransen i Sverige ökar. Då känns det bra att vi har dessa alternativ från våra leverantörer.

Under intervjun är det jämn ström av människor som bordar Glassbåten och tjejerna bakom disk jobbar febrilt med att skopa glass och ge kunderna god service. En svag bris sveper in och förstärker båtkänslan ytterligare. Sittplatserna består av bord och stolar men också bänkar längs med båtens sidor i fören. I dag kan man borda rullstolar, permobiler med mera eftersom denna båt är mer handikappanpassad vilket är en klar fördel. Förutom god kvalitetsglass handlar det om en trevlig upplevelse för kunden att vara på Glassbåten menar Martin. Vi vill hålla hög kundservice vilket gör arbetet roligare och responsen från kunden positiv. För den oinvigde som lägger en beställning på t ex 2 kulor blir glatt överraskad då han möts av 4 kulor i sin bägare eller strut. Man jobbar efter konceptet dubbla kulor. Mycket glass för pengarna. Det är inte utan att jag trivs som fisken i vattnet sittandes på däck med min bägare kulglass där chokladmint från Lejonet & Björnen smeker gommen med sin fylliga smak och härliga konsistens. Väldigt god.

Vi på Glassakademin kan varmt rekommendera Glassbåten för hela familjen. God glass och ett varmt bemötande väntar.


Glassbåten
G:a Skeppsbron/Småbåtshamnen
Åhus
0733-441186
Öppettider
Helger och helgdagar i april, maj och delar av juni 12.00-18.00
Hela sommarlovet 11.00-12.00 alla dagar i veckan

 

glassbaten.com

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.