GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

REPORTAGE

Glasskalas.se – Fokus på önskan o glass

Anders som driver Glasskalas.se jobbar till vardags som kvalitetschef på ett stort amerikanskt läkemedelsföretag. För några år sedan upptäckte han att det i stort sett saknades allt det som Glasskalas.se erbjuder sina kunder. Det gjorde att marknaden var nästintill helt öppen för idéer och företaget har bara blivit större sedan starten. Nyligen har det också blivit ett Glasskalas.se syd men det ansvarar en kompis för. Anders har även fått en hel del hjälp av sin bror med marknadsföring och en annan kompis som varit krögare har bland annat funkat som guide på maskinsidan.

Glassfanatiker som han är så experimenterar Anders gärna tillsamman med både kollegor och kunder på Glasskalas.se. Det har blivit nya smaker och flera smågalna upptåg. Det har blivit så när kunderna som hyrt glassmaskiner har några önskat sockervadd- och popcornsmaskiner också för att ”skämma bort” sina gäster och Glasskalas.se erbjuder allt det där och lite till.

Ett av de skojigaste event vi varit med om var när vi hjälpte ett försäkringsbolag att bjuda på mjukglass på Stockholmsmässan. Vi hade räknat med att det skulle gå 2000 glassar under hela mässan men redan innan lunch första dagen så hade över 1500 glassar redan gått åt så vi fick fylla på lagret igen inför eftermiddagen. Dag två och tre blev lika galna och kön ringlade konstant från morgon till kväll. Men det kan också bli motsatsen till det. Som på Modemässan där ingen verkade äta glass alls. Det visade sig, efter att ha räknat åtgången på bägare, att flera tusen käkat SIA’s gräddmjukglass – dock i pyttesmå smakportioner.

De roligaste eventen är helt klart ”sponstillställningar” med barn och ungdomar! Eftersom företagsuthyrningarna genererar vinst så används den till att stödja bland annat den lokala barn- och ungdomsidrott och kultur. Glasskalas.se stödjer bland annat stiftelsen Trygga Barnen genom att bjuda på godsaker när de har sina trygg-träffar för utsatta barn och ungdomar.

Till skillnad från glasskioskerna så är faktiskt inte sommaren högsäsong för Glasskalas.se den är istället under vår och höst när branschmässor går av stapeln runt om i Sverige. Sommartid har företagen semester och då är passar även Glasskalas.se att vara lite lediga, käka glass och leka med maskinerna för att prova ut nya blandningar och smaker!

 

glasskalassmallsquareGlasskalas.se
Krigsstigen 24
182 73 Stocksund
info@glasskalas.se

Glasskalas.se / Filial Syd
Finns i Svedala
skane@glasskalas.se

facebook.com/glasskalas
Twitter: @glasskalas
0732-625 725

glasskalas.se

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.