GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN

HansenIs! Dansk DelikatessGlass i Sverige!

 

HansenIs gör dansk gårdsproducerad ekologisk lyxglass gjord på de allra bästa råvaror man kan tänka sig. Som glass är Hansens Glass riktig kärlek på pinne, is trut och i förpackning. Det är inte ofta man blir så glatt överraskad. På riktigt! Deras glass slår det mesta av utbudet från andra fabriksglassproducenter i Sverige. Det är ett litet gårdsmejeri i Danmark proppfullt med ett ypperligt talangfullt mejeristgäng som har stora krav på vad som görs. Att om har plockat fram glassmaskinerna från 20-talet och till både svenska och givetvis danska glassnjutare man gör utsökt och supergod glass. Än så länge är det mest kring Stockholmsområdena du hittar deras glass men de har siktet inställt på resten av Sverige också. Att vissa återförsäljare finns inom Skånes gränser är väl heller ingen slump med närheten till broen, Danmark och allt vad det innebär med det faktum att det naturligtvis är bra mycket närmare till HansenIs hemtrakter också. Mejeriet ligger nämligen i den lilla orten Jægerspris som närmare bestämt ligger strax norr om Roskilde invid Frederikssund. Flera smaker och strutar finns på menyn och även flera smaker i boxar. HansenIs är här för att njutas, och längtas efter …

HansenIs klår det mesta i dagens utbud i snabbköpets glassdiskar och är här för att bara bli bättre, godare och alldeles underbart god.

Såklart finns Hansen is lite varstans i Danmark och inte minst i Köpenhamn. Det vanligaste och ett av de trevligaste ställena är Café Norden som ligger mitt på Ströget alldeles intill Illum. På Café Norden kan man dessutom får pannkakor eller våfflor med glass eller varför inte en milkshake gjord av Hansen Is bästa glass? I flera affärer finns det massor med olika smaker i såväl skopglass som i större förpackningar och många kiosker har såklart också strutar och pinnglass från Hansen.

Men nu finns en svensk agent i Stockholm också så det bådar ju riktigt gott för framtiden,  för Hansen is vill vi se mera av i Sverige!

rejsemaerker_maelkHans Hansen startede  i 1922 Hillerød Mejeri. Her fremstillede han mælk, fløde og is.
Vi er vokset op i en familie af mejerister og viderefører idag, som fjerde generation, iscreme- og mejerihåndværket. Vi har taget vores far i hånden, og sammen har vi gjort os umage med yoghurt.

Vi elsker yoghurt. Vi synes, at yoghurt i mejerilandet Danmark fortjener mangfoldighed og udvikling. Vi har arbejdet med is i over 90 år, nu vil vi komme med vores bud på ny dansk gourmet-yoghurt.

Vi har udviklet en ægte “Dogme-Yoghurt” – økologisk jerseyyoghurt af mælk fra Svanholm.
Vi henter den friske mælk på gården, pasteuriserer mælken og syrner mælken til yoghurt. På den måde beholder mælken sin naturlige sammensætning af fedt og protein. Det giver mindst mulig behandling og mest smag.

Hansens Glass importers till Sverige av sthlmicecream ab. Bakom företaget finns Claes Odenman och Jens Dolk.

Hansens Flødeis
Landerslevvej 5
3630 Jægerspris

Telefon 073-659 20 09

info@sthlmicecream.se
hansensglass.se

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.