GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Ice Cream French Toast

4 till 6 personer
25 minuter

Glass! Det är den hemligaste ingrediensen till att göra en Ice Cream French Toast av högsta klass.
Ingredienser:
1 kopp vaniljglass (halvsmält)
3 st stora ägg
1 tsk vanilj extract
1 / 2 tsk kanel
8 bitar god formfranska eller brioche (alternativt din favorit bröd)

Valfria pålägg: ButterMaple Syrup eller valfri bär- eller fruktglass

Så här gör du:
1 Värm en grillpanna (om man nu har tillgång till en sådan…annars fungerar det fint med ett vanligt stekjärn  också…men det blir snyggare med en grillpanna)

2. Ta fram en hyfsat grund ugnsform eller en bra pajform. Lägg ner smält glass, ägg, vanilj och kanel i formen. Rör om tills allt är lagom blandat. Doppa båda sidor av varje brödskiva i ”äggsmeten”. Låt brödskivorna suga upp en del av blandningen. Men inte allt för mycket. Brödskivor som är alltför ”soggy”  är inget kul.

3. Spraya den heta grillpannan med non-stick matlagning spray eller smörj det med rikligt med smör och lite matlagningsolja och stek brödet i omgångar tills skivorna blvit gyllene och krispiga på ytan. Cirka 3-4 minuter per sida brukar vara lagom.

4. Servera varm med önskade … dvs med glass och bär mellan skivorna, en rejäl kula glass ovanpå och dekorerade med dina favoritbär

sett recept lånat från two peas & their pod

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.