GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

GLASS

JORDGUBBSGLASS MED KONDENSERAD MJÖLK

Ingredienser till 4 portioner:

3 dl färska jordgubbar
1 burk kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
saft av 1 citron

Så här gör du:

Rensa jordgubbarna och mixa dem med den kondenserade mjölken och tillsätt citronsaften. Vispa grädden och låt smeten och grädden vila en stund i kylen tills du blandar samman dem och kör smeten i glassmaskinen. Fantastiskt snabbt och smidigt och perfekt för soliga (som molniga) dagar.

Det fungerar även fint att göra Jordgubbgslassen utan maskin. Då måste du såklart ta ut smeten ur frysen några gånger under de timmar som glassen fryser. Då blandar du om med en visp och får in luft och får dessutom en smidigare glass.

Serveras med ett myntablad på toppen. Vispad grädde och choklad funkar ju såklart klockrent det med.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.