GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASS

JORDNÖTSGLASS

Ingredienser till 6 portioner:

2,5 dl mjölk
2,5 dl grädde
1 dl jordnötssmör
1/2 dl socker

5 äggulor
1/2 dl socker

jordgubbsmarmelad – efter eget huvud
1 dl hackade jordnötter

 Så här gör du:

Rör samman mjölk, grädde, jordnötssmör och socker i en panna på svag värme. Rör om tills sockret löser sig och sätt sedan pannan åt sidan för att svalna. Vispa äggulorna och sockret tills det blir som en välblandad sockerkakssmet. Vispa därefter ner mjölkgrädd-blandningen ovan.

Sjud smeten på svag värme under långsam omrörning i ungefär 10 – 15 min eller tills smeten tjocknar. Den får inte koka men du märker när den är klar.
 Smeten känns lite ”tyngre” och sätter sig lite på sleven eller vispen. Stäng av värmen och ställ pannan med smeten åt sidan.

Prova att kyla ner den lite fortare i ett kallt vattenbad under omrörning för det är bra om smeten är kall när du kör den i glassmaskinen. Det tar ungefär 30-45 minuter i maskinen för att den ska bli färdig. Du kan blanda i jordnötskross i smetens slutvarv i maskinen och dekorera gärna med några jordnötter och en klick jordgubbsmarmelad så blir det en amerikansk favorit.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.