GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

POPSICLES

Kokos o Hallonsorbet-Popsicles

Den här popsiclen är ooootroligt god och det allra bästa är ju att göra sorbeten och glassen själv och montera pinnarna i formar och frysa in. Men det går lika bra att fuska och låta halva jobbet vara klart när du börjar genom att ha en färdigköpt glass och sorbet resultatet blir snygga och goda glasspinnar med choklad och kokos att bjuda kompisarna på, antingen som tjusig efterrätt eller något riktigt gott när man blir sugen!
Ingredienser till 6 stycken

1/2 liter sorbet, till exempel hallon
2 dl kokos
100 g mörk choklad 70%
6 glasspinnar

Så här gör du
1. Gör kulor av sorbeten och lägg på en tallrik med bakplåtspapper
2. Stick ned glasspinnar i kulorna och ställ i frysen minst 30 minuter så att kulorna blir riktigt frysta.
3. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Låt svalna
4. Smält chokladen och doppa snabbt glassen så att den täcks av choklad. Rulla i kokos och lägg tillbaka i frysen fram tills servering.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.