Kokos o Hallonsorbet-Popsicles
Den här popsiclen är ooootroligt god och det allra bästa är ju att göra sorbeten och glassen själv och montera pinnarna i formar och frysa in. Men det går lika bra att fuska och låta halva jobbet vara klart när du börjar genom att ha en färdigköpt glass och sorbet resultatet blir snygga och goda glasspinnar med choklad och kokos att bjuda kompisarna på, antingen som tjusig efterrätt eller något riktigt gott när man blir sugen!
Ingredienser till 6 stycken
1/2 liter sorbet, till exempel hallon
2 dl kokos
100 g mörk choklad 70%
6 glasspinnar
Så här gör du
1. Gör kulor av sorbeten och lägg på en tallrik med bakplåtspapper
2. Stick ned glasspinnar i kulorna och ställ i frysen minst 30 minuter så att kulorna blir riktigt frysta.
3. Rosta kokosen i en torr stekpanna. Låt svalna
4. Smält chokladen och doppa snabbt glassen så att den täcks av choklad. Rulla i kokos och lägg tillbaka i frysen fram tills servering.
Rekommenderas
-
Yoghurtpopsicles med Lakritsapril 1st, 2017
-
Hallon-och Vaniljpopsiclesmars 5th, 2017
-
Isglass med vattenmelon och limeseptember 4th, 2016
-
Blommiga Champagnepopsiclesjuli 13th, 2015
-
Peargelin Popsicle med After Eightmars 6th, 2015