GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

POPSICLES, RECEPT

Blommiga Champagnepopsicles

Som tur är så är det inte bara flickor, kvinnor och gamla gummor som gillar blommor utan även killar, män och småtuffa farbröder. Finns det bättre sätt att avsluta eller rent av börja en sommarlunch än med Blomsterpopsicles? Popsicles med festligt bubblig champagne och färgsprakande blommor i en utsökt och delikat kombination. Men glöm för nudsingen inte att kolla efter ordentligt innan du bjuder på blommor att mumsa på – De ska absolut vara ätbara!

Vill du ha tips på ätbara blommor och växter? Kolla på gronsakshallen.se/atbara-blommor

Beräknad tillagningstid
10 timmar
Förberedelser 5 minuter
frystid 10 timmar

Ingredienser till 10 vackra popsicles
2,25 dl kopp vatten
¾ dl socker
En flaska champagne – eller som Shakespeare lär ha muttrat en gång ”any old champagne is good enough”. Till och med Pommac funkar fint också….
2 msk (ungefär) ätbara blomblad

Så här gör du
1. Blanda vattnet och sockret i en liten kastrull och värm på medelvärme tills sockret löst sig och ta därefter av kastrullen och låt blandningen svalna. När den svalnat till rumstemperatur kan du med fördel sätta kastrullen i kylen en stund.

2. När sockerlagen svalnat helt är det dags att hälla i champagnen och rör om. Helst vill man ju ha kvar bubblorna så oavsett vad du valt att ha i dina popsicle är det stor fördel att ha kylt flaskan ordentligt innan du blandar ihop. Kanske en ishink eller helt enkelt frysen under cirka 30 – 45 minuter för det att du öppnar flaskan.

3. Under tiden kan du fixa med blombladen. Dela upp dem i popsicle-formarna och tänk på att inte ta för många i var och en form. Ca 3-5 blomblad per popsicle kan vara lagom för har man i alltför många kommer du få alldeles toksköra popsicles som faller sönder av minsta lilla och popsicles som spricker och går sönder är inget kul.

4. Mät upp champagnesockerblandningen i formarna. Råkar du ha en lite bringare som passa i kastrullen är det ett jättebra hjälpmedel men det funkar även att hälla direkt. Visar det sig att blandningen inte räcker till så tillsätt lite vatten, eller mer champagne. Lägg popsiclepinnarna och arrangera blombladen så de blir jämnt fördelade.

5. Sedan är det dags att lägga in dem i frysen i minst 10 timmar före servering. När det är dags att servera kan det vara bra att doppa formarna i ljummet vatten i ca 5 sekunder och sedan vicka lite på dem så att de lossnar.
Party!

Rekommenderas