
Krieksorbet
Kriek är ett friskt och fruktigt belgiskt öl med sötma och liten beska och som märkligt nog passar jättebra till att göra sorbet på. Ha syltade bär, Pannacotta eller en ljuv vaniljglass till och allt är fix och färdigt kvällens bjudning.
Ingredienser 4 person(er)
1,5 dl strösocker
1 dl vatten
1 st gelatinblad
1 st äggvita
0,5 dl körsbärsmarmelad
5 dl kriek, t ex Timmermans
Så här gör du
1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten 5 min. Koka upp vatten och socker, lös gelatinbladet däri. Låt lagen kallna.
2. Blanda lag och öl. Vispa upp äggvitan lätt och vänd ner den. Häll blandningen i en glassmaskin. Häll sorbeten i en skål, vänd varsamt ner marmeladen. Ställ i frys till serveringen.
ett recpet från alltommat.se
Rekommenderas
-
Ris á la Malta-glass med bär och frukt till Nyår!december 30th, 2020
-
Godare Jul med Pepparkaksdoftande Vaniljglass och ApelsinKladdkakadecember 23rd, 2020
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
GLAD SOMMAR! Glasstårta med jordgubbar!juni 28th, 2020
-
GOTT NYTT ÅRdecember 30th, 2019