GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt

Miranda Westerlind är årets vinnare av .

Miranda Westerlind (13 år) vann den rafflande finalen i årets upplaga av Kladdkakeracet, Arlas tävling där barn mellan 10 och 14 år gör upp om vem som bakar Sveriges godaste kladdkaka. Här är receptet till hennes vinnande Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt – som naturligtvis är supergod både med och utan glass till.

det här behöver du till 10 bitar
100 g Arla® Svenskt Smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 dl mandel
2 dl vetemjöl
2 msk lakritspulver
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker

Karamelliserade mandlar
det här behöver du
¾ dl strösocker
1 dl mandel
1 msk Arla® Svenskt Smör
1 tsk flingsalt
1 ask hallon
2 dl Arla® vispgrädde

Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Smält smöret.

Rör ner ägg och socker i smöret, häll i en bunke. Grovhacka mandlarna och blanda med de torra ingredienserna. Vänd ner i smeten.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Smält sockret i en stekpanna och lägg ner mandlarna. Rör i smöret.

Häll upp de karamelliserade mandlarna på smörpapper och strö över flingsalt, låt kallna. Fördela hallon och karamelliserade mandlar på kakan.

Vispa grädden och toppa eventuellt med lakritspulver, servera till kakan.
175° över- och undervärme

För mer information om Kladdkakeracet och recept besök: http://www.arla.se/kladdkakeracet

läs mer om Miranda Westerlindmiranda-vann-kladdkakeracet….

Rekommenderas