GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

KONDITOR

Miranda vann kladdkakeracet med den godaste Kladdkakan!

Miranda Westerlind är årets vinnare av Kladdkakeracet, Arlas tävling där barn mellan 10 och 14 år gör upp om vem som bakar Sveriges godaste kladdkaka. Miranda Westerlind (13 år) vann den rafflande finalen med sin Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt, blev den elfte vinnaren av den prestigefulla tävlingen som gick av stapeln idag på Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Kladdkaka är ett av de mest omtyckta bakverken i Sverige och det mest eftersökta receptet på arla.se. Kladdkakeracet vänder sig till barn och unga för att sprida bakglädje och uppmuntra till nya spännande kladdkakerecept. I årets upplaga av tävlingen har hela 150 recept skickats in.
Av alla bidrag valdes sex finalister ut för att baka sina kladdkakor inför stor publik på Bak- & Chokladfestivalen i Stockholm. Där provsmakades och bedömdes kladdkakorna av en jury bestående av bland annat representanter från Arla och Bak- och Chokladfestivalen och förra årets vinnare av Kladdkakeracet Zack Aujalay. Efter noggrann överläggning stod till sist Miranda Westerlind från Uppsala som vinnare av Kladdkakeracet 2016.

– Jättekul att jag vann, särskilt eftersom jag vill satsa på att bli konditor i framtiden, säger Miranda, vinnare i Arlas tävling Kladdkakeracet 2016.
Mirandas Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt vann med motiveringen: ”Vacker kladdkaka med fina dekorationer. Bra balans mellan smak och textur. God eftersmak och en perfekt vispad grädde som tillbehör”.

– Vi har sett en otrolig kreativitet från alla finalister idag och Mirandas kladdkaka hade verkligen det lilla extra. Kombinationen av lakrits och choklad gjorde den till en riktig vinnare. Förra året såg vi en ”back to basics”-trend med en klassik kladdkaka utförd till perfektion – i år ser vi vågade smakkombinationer och intressanta texturer,” säger Gry Andersson Nordström, projektledare för Kladdkakeracet.

Miranda Westerlind, vinnare i Kladdkakeracet 2016, får en spännande dag hos Magnus Johansson Bageri & Konditori i Stockholm och en plats i juryn under nästa års tävling. Samtliga finalrecept blir publicerade på arla.se och dessutom får finalisterna bland annat boken Soppor och bröd av Magnus Johansson, ett diplom, en pokal samt tävlingskläder i form av Kladdkakeracet-rock, förkläde och mössa.

Thelma Mangbäck från Rönnäng med sin Kladdkaka med daim och kola, tog hem Folkets Röst i år, kategorin där publiken och besökarna på Bak- & Chokladfestivalen får rösta fram sin favorit.

•    På andraplats i Kladdkakeracet 2016 kom Linnea Andrae, 14 år, från Tyresö med sin Blåbärskladdkaka med vit choklad och kardemumma.

•    På tredjeplats i Kladdkakeracet 2016 kom Linus Lövgren, 12 år från Gävle med sin Glutenfria kladdkaka med ingefära och vit choklad.

•    På delad fjärdeplats i Kladdkakeracet 2016 kom Evelina och Emanuel Carlsson, 10 år från Osby med Kladdkaka med banan och dulce de leche; Linus Brusberg, 11 år från Habo med Kladdkaka med kaffe och chokladganache och Thelma Mangbäck, 11 år från Rönnäng med sin Kladdkaka med daim och kola.

Miranda Westerlinds Lakritskladdkaka med karamelliserade mandlar och flingsalt hittar du här.

För mer information om Kladdkakeracet och recept besök: http://www.arla.se/kladdkakeracet

Rekommenderas