GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER

Kvinnodagen Fira alla Tjejer med Godast Glass På Mormor Magdas Därproducerade Glass

En ny stjärna på glasshimlen gör entré i storstaden! Till de konsumenter som sökt efter en innovativ glass i premium segmentet, där alla tillsatser är bannlysta, med spännande smaker och som är ”därproducerad” på råvaror hämtade kring glassfabriken. Gratulerar! Nu finns Mormor Magdas Därproducerade Glass från Taberg inte bara i Småland utan även i Stockholm.

Mormor Magdas Därproducerade Mat och Glass AB startade glasstillverkning i juni 2011, konceptet har utvecklats sedan mars 2010. Bakom idén står Angela som tröttnade på att vara arbestslös och beslöt sig för att ta tag i sitt eget karriärsöde. Företaget har sitt säte i Smålands Taberg och drivs av Angela och hennes  väninna Kattis Wadsby som är ansvarig för glasstillverkningen. Glassen finns att köpa i utvalda mataffärer i Jönköping med omnejd samt from vecka 3 även i sju butiker i Stockholm. Förutom glasstillverkning och egen försäljning av glass i fabriken anordnar Mormor Magda glassprovningar, glasskurser och glasskalas för slutna sällskap, både företag och privatpersoner.

Till Mormor Magdas glassfabrik hämtas många av ingredienserna från gårdar runt om i Småland så som Oberga Bärodling i Tranås, Kaffe & Kackel vid Landsjön, Lalleryds Ägg och Rudenstams fruktodlingar i Gisebo. Mejeriprodukterna kommer från Hjordnära Mejeri i Hjo i Västergötland. Vinterkollektionen består av följande sex smaker, Mormor Magdas; Vanilj med svarta prickar, Kakdeg, Mjölkchoklad, Salta Karamell, Mintkyss och Värmande Vinteräpple. Glassen säljs i 0,5 liters-förpackningar.

mormormagdasglass

Angela & Kattis

Mormor Magdas Därproducerade Glass

Östra Järnvägsgatan 7 E
56241 Taberg
Jönköpings Län, Sweden

036-36 34 50
angela@darproducerat.se
därproducerat.se

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.