GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER

Vinnarna korade i Arla Guldko 2015

För sextonde året i rad har nu fem lyckliga vinnare korats i Arla Guldko. Yasuragi och Nordic Choice Hotels, Brunnsboskolan, Indian Street Food & Co, Tessins förskola samt Hemköp Hornstull fick ta emot var sin Guldko av galans prisutdelare, landsbygdsminister Sven-Erik Bucht. Den stora finalgalan hölls på Grand Hôtel i Stockholm.

– Alla finalister håller mycket hög kvalitet och gör ett fantastiskt arbete. Det är små marginaler som skiljer dem åt och därför är jurygruppernas gedigna arbete extra viktigt. Vi har sett under åren att en vinst i Arla Guldko ofta ger både personlig och affärsmässig utveckling, säger Fredrik Larm, projektledare för Arla Guldko.

De fem tävlingskategorierna i Arla Guldko är som tidigare Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Snabbmål, Bästa Matglädjeförskola samt Bästa Matglädjebutik. Varje kategori har en särskild jury som var och en toppas med en av Sveriges bästa stjärnkockar.

Vinnaren i varje kategori får statyetten Guldkon, tillverkad i brons hos Herman Bergman Konstgjuteri i Stockholm, diplom och ett stipendium på 25 000 kr. Övriga deltagare i finalen får diplom och utbildningsbidrag på 5 000 kr.

Ännu mer om Arlas Guldko 2015 på arla/pressreleases

Rekommenderas