GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

RECEPT MED MASKIN

WHISKY-GRÄDDGLASS

 

Läckert krämig, len och aningen rökig Whiskyglass med kolasås är en oförglömligt god dessert.

Ingredienser:

0,5 dl socker

1 dl mjölk

1 st vaniljstång

3 st äggulor

3 dl vispgrädde

3 msk smakrik whisky 

Så här gör du: 

Häll mjölken och sockret i en kastrull och lägg i vaniljstången och koka upp först men sänk sedan värmen och låt därefter blandningen sjuda lugnt på svag värme en stund under omrörande.

Vispa därefter äggulorna i en skål. Koka upp sockerlagen igen, ta ur vaniljstången och häll sakta den kokheta lagen under kraftig vispning i skålen med äggulorna. Häll tillbaka krämen i kastrullen och sjud den under vispning på svag värme till dess den tjocknar något (tre till fyra minuter).

Häll krämen i skålen igen och vispa lätt tills den svalnat.  Därefter tillsätter du whiskyn och blandar i den tjockvispade grädden i krämen. Kyl först i glassmaskin eller fyll direkt i en låg form och ställ in i frysen.  Ta ut glassen när den hårdnat och servera.

Garnera med mörk choklad, rostad mandel eller smulade maränger.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.