GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

NEWS, POPSICLES

Yoghurtpopsicles med Lakrits

Sol och en riktigt god weekend kräver alltid något extra gott. Lakritspopsicles är aldrig fel och inte är det svårt att svänga ihop heller.

För att göra cirka 6 till 8 popsicles…
…behöver du
1 dl Finkornigt Strösocker
3 äggulor
1 msk Vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 dl Glykossirap
1/2 dl Muscovadosirap
4 dl Grekisk yoghurt
1-2 tsk lakritspulver

så här gör du
Vispa ihop socker, äggulor och vaniljsocker ljust och pösigt.
Koka upp mjölk och grädde med glykossirap och muscovadosirap.
Rör sakta ner äggblandningen i gräddmjölken och fortsätt röra på svag värme tills smeten tjocknat något eller tills den är 85 °C. Obs! Den får inte koka.
Kyl ned och ställ i kylen minst två timmar eller tills nästa dag.
Rör i yoghurt och lakritspulver och häll blandningen i en glassmaskin. Kör tills smeten blivit tjockflytande och krämig.
Fördela i valfri pinnglassform och sätt i pinnarna, och ställ plant i frysen i minst 3 timmar innan de toppas med strössel eller smält choklad.

ett recept lånat av Dansukker

Rekommenderas