GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

EUROPA, GLASSTÄLLEN

Amorino i Paris

 

Amorino har glassbarer runt om i hela världen och en av dem ligger i Saint-Germain-kvarteren i Paris. Det är ingen slump att Martin på Glassakademin sökt sig just dit för en god glass. Hans spejande smaklökar drog honom just dit för ställets välrenommerade utbud och när han berättar om besöket blir hans blick alldeles dimmigt drömmande och anar man inte en liten ynka glädjetår också i ögonvrån? Nåja, vi lämnar hans romantiska glassdrömmar dit därhän och berättar kort om Amorino istället.

Det är en hel kedja av ställen runt om i europa, i världen och kanske mest speciellt i Frankrike. Men det är italiensk glass som är den huvudsakliga produkten.

Paolo Benassi som är en av ägarna är naturligtvis glad och lycklig över att kunna driva Amarino tillsammans med Cristiano Sereni men han är också glad för att kunna dela läckra, överraskande kombinationer och oemotståndlig italiensk gelato med alla gäster som besöker deras gelatobarer. Paolos favoritgelato är såklart Amarena Cherry! Paolos kumpan Cristiano omtalar sin egen växande fascination för gelato, inte bara på grund av sin kärlek till den, utan även på grund av den fantastiska njutning de erbjuder alla sina gäster runt om i hela världen. De har drivit Amarino i 30 år och de ser bägge glädjen i äventyret med att göra nya smaker, alla glada kunder och den gemenssamma passionen för gelato. Paolos favoritsmak? il Pistachio Sublime, ma quello vero!!

Gelatorbaren på St Germain är stilig och gedigen och rymligt lyxig. Det verkar finnas allt för alla smaker och förutom en hel del olika gelato och sorbetsorter har Amarino även Gelato Macaroner med smak av mango, vaniglia, lampone, caffè och pistacchio. Såklart finns det gott kaffe i alla dess former och utföranden och till det så kan man bland annat även mumsa på choklad, granitas, våfflor, focaccine och crepes.

Ett lyxigt ställe för lyxiga själar.

Amorino
16 Rue de la Huchette
5005 Paris, Frankrike
+33 1 43 54 73 64

fler Amarino hittar du på:amorino.com

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.