GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

CHAMPAGNESORBET MED BÄR o FRUKT

En lyxigt god Champagnesorbet efter hummern, oxfilén eller den utsökta Pumpapurén med broccoli och kryddsmör. Champagnesorbet är fantastiskt gott efter en lång middag och mingel med vännerna, släkten och kärestan. Och lätt att göra dessutom.

det här behöver du till 4 – 6 portioner
2 dl vatten
1 dl socker
3 äggvitor
3 dl champagne
1 lime
1 citron
jordgubbar, frukt, blåbär eller vad du nu har hemma
honung
socker

så här gör du
Blanda socker och vattnet i en kastrull och låt koka upp och låt sedan blandningen puttra i några minuter. Ta av kastrullen och låt svalna.

Därefter vispar du äggvitan till ett hårt skum och tillsätter därefter sockerlagen i små doser åt gången. Det är viktigt att sockerlagen är riktigt kall, åtminstone rumstempererad. Rör även ner champagnen.

Sedan river cest från lime och citron och sedan juicen ur frukterna och blandar i champagneblandningen. Häll över allt i glassmaskinen och kör tills sorbeten är klar.
eller häll över blandningen i en bunke som passar in i frysen. Plasta först så tätt som möjligt mot ytan på blandningen innan du ställer in den i frysen. Rör om sorbeten ungefär en gång i timmen. Tänk på att det tar ungefär 4 – 6 timmar att få en så lagom sorbet klar i frysen.

När det är dags att servera så skär du jordgubbarna, bären eller frukten du vill ha till som garnityr och tillbehör. Ha gärna lite honung, råsocker och lite pressad lime, citron juice till fruktbitarna. Det sätter lite extra lyxig knorr på det hela.
Servera

 

Rekommenderas