
Disa´s havtornssoppa med mjölkskum
Disa Molin som huserar som Pastry chef till vardags hos Margaretas Bröd & Bakverk i Lerum har bland mycket annat även årets konditortävlande 2013 och hamnade då på tredje plats. Disa är precis som de andra deltagarna i Dessertmästarna redan Vinnare 😀
Havtornssoppa med mjölkskum, vaniljchiboust rostad sponge med salt och brynt smör av Disa Molin.
Sponge
100 g smör noisette
100 g ägg
100 g socker
100 g mjöl
Salt
Havtornssorbet
100 g havtorn
100 g socker
100 g mjölk
100 g vatten
Vaniljkräm
400 g mjölk
34 g socker
40 g smör
34 g socker
10 g mjöl
vaniljstång
2 ägg
Chiboust
90 g äggvita
180 g socker
Vaniljkräm
Mjölkskum
100 g vaniljkräm
100 g mjölk
(se mer på kanal5play.se)
Rekommenderas
-
Affogato – Vaniljglass, espresso och citrondecember 29th, 2022
-
Amerikanska pannkakor med glass och bär!december 23rd, 2022
-
Crème caramel-glass med karamelltopping och Kolassåsdecember 30th, 2021
-
MATCHAGLASSdecember 23rd, 2021
-
GLAD SOMMAR – med gräddglass och jordgubbarjuni 24th, 2021