GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER

GRATTIS Anders Oskarsson – Vinnare i Årets Konditor 2015

Årets Konditor 2015 avgjordes den 8-9 oktober under Bak- & Chokladfestivalen på Stockholmsmässan. Vinnare i Årets Konditor 2015 blev Anders Oskarsson

Anders Oskarsson är 42 år  och jobbar till vardags som konditor på Nilssons Konditori i Oskarshamn samt driver en egen marsipanfabrik. Anders har stor erfarenhet från att tävla, nu senast med svenska kocklandslaget i Luxemburg, där det blev VM- silver.

– Jag ska gå all in i denna tävling och har redan lagt upp en taktik. Årets tema som är Show-off passar mig perfekt då jag verkligen kommer få utlopp för min kreativitet, säger Anders Oskarsson

Om Anders Oskarsson:
Ålder: 42 år
Födelseort: Mönsterås

Arbetsplats: Nilssons Konditori i Oskarshamn
Favoritbakverk: Kanelbulle

Anders Oskarssons vinnande Skapelser hittar du recepten på här:
Tårta: Balett Siluett
Svartvinbär och kardemumma bavaroise med gräddfil, brynt smörcreme, vinbärsgele och havrekaka.
Anders-Oskarsson-tarta.pdf

Prinsessbakelse: Mini prinsess taco
När det blev offentligt att vi skulle presentera en prinsess bakelse så snurrade det ordentligt i huvudet. Men mina tankar gick så här……jag tillhör de som verkligen älskar en prinsess bakelse. Men med en max vikt på
50 gram och inte glida för långt från originalet men ändå ge en trevlig presentation och längtan om att äta två! Så blev det en minitaco med vanilj, skogshallon, något krispigt med smör smak och mandel såklart! Pistage jaconde med skogshallon gele, krämig vaniljgrädde, smörbrynt mandelmassa och citrongryn
Anders-Oskarsson-prinsessbakelse.pdf

Tartelette: Svansjön
Hasselnöt och pärontartalette med ingefära, citron, grön shisho och vitt te.
Vanilj con pralinemousse med kessela och rimmade hasselnötter
Anders-Oskarsson-tartelette.pdf

Pralin: Skalpralin Brisé 
Havtorns ganache med choklad, karamelliserade hasselnötter och saltkola
Anders-Oskarsson-praliner.pdf

Rekommenderas