GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

DRYCK

Lynchburg Natt Imperial Porter

Komplex, maltig, söt smak med fatkaraktär, inslag av mörk choklad, smörkola, plommon, korinter, tamarind, kaffe och vanilj. Som kryddor på moset är den beskaffad med en angenäm beska och doftinslag från bland annat mintchoklad.

Tänk på att Lynchburg Natt Imperial Porter helst serveras vid 10-14°C som sällskapsdryck och gärna till en välgrundad mörk chokladgelato.

Alla vet ju redan att öltyperna ”porter” och ”stout” i huvudsak kommer från de brittiska öarna. Det man pratar om är alltså mörka och vad man brukar kalla för överjästa öl. Att portern oftast förknippas med London och är en lite sötare typ av den mörka drycken är väl känt det med precis som att stout förknippas med Irland och har en lite fylligare och torrare framtoning. Men man kan inte helt bestämt säga att det just kommer stout och porter från just ovan nämnda områden för idag bryggs både porter och stout på flera håll runt om i världen och bland annat finns det några bryggerier i norden. Lynchburg Natt Imperial Porter bryggs på AEgir Bryggeri i byn Flåm vid Aurlandsfjorden i Norge.

Pris 69:90

Rekommenderas