Mangolassi, Jordgubb o Fläderglasspinnar
Smått fantastiskt snygga och utsökta popsicles av jordgubbar, fläderblom och mangolassi. Det blir ungefär 4-6 popsicles/pinnglassar.
Mangolassi ingredienser
ca 1/2 färsk mango
1 deciliter yoghurt
ca 1 kryddmått stött eller malen kardemumma
Så här gör du Mangolassi
Mixa mangon i matberedare. Rör ner kardemumma och yoghurt och mixa lite till. Häll upp i så stor del av glassbägaren som du vill ha mangosmak. Om du inte vill att de olika lagren ska blanda sig, Frys in några timmar när du har hällt upp den nedersta smaken.
Jordgubbsfläderyoghurtglass
ca 6-10 färska jordgubbar
ca 2 matskedar koncentrerad fläderblomssaft.
ca 1/2 dl yoghurt
Så här gör du Jordgubbsfläderyoghurtglass
Mixa jordgubbarna och fläderblomssaften i någon minut. Låt det gärna vara några större omixade bitar. Häll ovanpå den frusna mangoblandingen eller börja på en ny bägare.
Jordgubbsfläderisglass
ca 5-6 färska jordgubbar
ca 3 dl starkt utspädd fläderblomssaft
ca 1 klase fläderblommor
Så här gör du Jordgubbsfläderglass
Blanda saften och lägg i skivade jordgubbar och fläderblommor. Rör om och häll i formarna. Frys allting i minst 8 timmar.
Jordgubbsfläderblandningen är också god som svalkande sommardricka, eller som bas i en bål.
Rekommenderas
-
Yoghurtpopsicles med Lakritsapril 1st, 2017
-
Hallon-och Vaniljpopsiclesmars 5th, 2017
-
Isglass med vattenmelon och limeseptember 4th, 2016
-
Blommiga Champagnepopsiclesjuli 13th, 2015
-
Peargelin Popsicle med After Eightmars 6th, 2015