GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER

Självlysande Glass på Lick Me I´m Delicious

Den Brittiske glass- och matuppfinnaren Charlie Harry FrancisLick Me I´m Delicious har skapat en ”glow-in-the-dark” Ice-cream med ett konstgjort protein. Proteinet liknar och mycket det som vissa fiskar och maneter producerar för att bli självlysande på större havsdjup.

Proteinet i glassen är utvecklad på labb i Kina och fungerar så till vida att det är en reaktion mellan glassens PH-värde och din egen muns PH. Proteinet i glassen värms upp av du smakar med tungan och då höjs PH-värdet i glassen – som börjar glöda. Finurligt nog släpptes en omgång glass lagom till halloween. Även om idén är minst sagt lysande så lär dröja innan du hittar glassen i frysen i din kvartersbutik.

Ett stort problem i experimenterandet med glassen blev de höga kostnaderna. Det blir ganska dyrt att att göra glass som är självlysande. Slutnotan hamnade runt 220 US-dollar per kula. Francis själv berättar att glassen är god och ”smakar ganska bra” och verkar inte vara farlig att äta. ”Jag har ännu inte börjat bli självlysande  – någonstans”

Charlie Harry Francis på Lick Me Im Delicious berättar att han tidigare gjort en självlysande Tonic Sorbet och nästa mål är att göra en glass som är osynlig.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.