GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

NYHETER

World Candy Championships och Polkagrisglass

GRATTIS!

Winner of Candy Championships 2013:

Stefan Fransson, Polkaprinsen, Sweden

I helgen som gått vann Stefan Fransson det allra första officiella World Candy Championships i Jönköping. Vinnaren fick en glasbuckla, äran och titeln “World Champion in Traditional Handmade Candy”.  Deltagarna kom från Tyskland, Polen, Nederländerna, USA och naturligtvis även Sverige. Den 9.e augusti Hölls uttagningstävlingen i Jönköping och finalen hölls alltså i helgen den 10 augusti i Gränna. Sedan 1994 har Polkagris-VM anordnats i Polkagrisarnas huvudstad Gränna. Tidigare har tävlingsdeltagarna varit från lokala producenter men i år hade man alltså bjudit in hela 15 tävlande från 12 olika länder.

Juryn på World Candy Championships bestod av idel kunskap och tunga namn som Leif Mannerström (Sveriges mest framgångsrika krögare), Christian Gyllner (vinnare i Hela Sverige bakar), Florian Belgard(confectioner and sugar artist from Merzig, Germany), Ulrik Lindsröm (professionell polkagrisbagare).

N är alltså vinnaren korad så då vet du vilka polkagrisar som kan användas i receptet nedan, men det går såklart fin att använda din egna favoritpolkagrisari receptet – Polkagrisglass!

 

grannaFB

Information om World Candy Championships hittar du här!

och information om vinnaren hittar du här

*

Polkagrisglass

Ingredienser

1 1/2 dl (ca 90 g) polkagrisar

3 äggulor

2 tsk socker

3 1/2 dl vispgrädde

Krossa polkagrisarna. Det ska vara små bitar men inte pulvriserade. Därefter vispar du äggulor och socker till en jämn och luftig smet och blandar sedan ner polkagriskrosset. Vispa grädden i en annan bunke tills grädden är fluffig. Vänd försiktigt ner grädden i polkagrissmeten och ställ sedan bunken i frysen. Eller kör den i glassmaskinen. Om du väljer frysalternativet så rör du försiktigt om i smeten någon gång i timman under de första två timmarna och låter glassen frysa i åtminstone 4-5 timmar innan den serveras. I Glassmaskin blir glassen klar på en sisådär 20 minuter. Sen är det bara att äta.

Ett annat alternativ är ju såklart att göra en vaniljglass och blanda ner polkakrosset i glassmeten innan den går i glassmaskinen. Prova vilket sätt som passar dig bäst och maila oss gärna och berätta hur det gick.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.