GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

GLASS

YOGHURTGLASS

Ingredienser till 4 portioner:

2 dl grädde
0,5 dl strösocker
3,5 dl vaniljyoghurt
2 gelatinblad (uteslut om du känner för det)
2 msk canesyrup

Så här gör du:

Häll grädde och socker i en kastrull. Om du vill använda gelatinblad så lägg dem i kallt vatten i 5 minuter. Koka upp grädde och socker, sänk värmen och rör om tills sockret löst sig. Stäng värmen och lägg i gelatinet och rör om tills det löses upp och ställ blandningen åt sidan.

När det svalnat till rumstemperatur så blandar du i yoghurt och sirap. Ställ in kastrullen med lock i kylen och låt smeten bli kylskåpskall, 3-4 timmar. Alternativet att kyla den i kallt vattenbad eller kastrullen i en större kastrull eller skål med isbitar/kross under omrörning funkar också fint så länge det inte kommer något vatten i blandningen.

När smeten är kyld häller du den i glassmaskinen och kör tills det blivit krämig (Ca 25 – 50 minuter beroende på maskin).

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.