GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

REPORTAGE

BORGEBY KRYDDGÅRD – ETT HEMTREVLIGT DRÖMSTÄLLE

Borgeby kryddgård är något av ett drömställe för oss i GlassAkademin och vi som gillar smaker, dofter och goda saker. Borgeby ligger någon kilometer utanför Bjärred och det är lätt att hitta dit. Väl inne i den trevliga butiken hittas allt du önskat. När vanilj, lakrits och chokladspånen tryter där hemma finns nästan allt du behöver i denna butik.

Lisbeth, som visade oss runt bland hyllorna och svarade på våra frågor, visade sig vara en proffsig och hemtrevlig kvinna och hon har kunskaper som är få förunnat och visar gärna vad som säljer mest och till vad man kan använda till vilket. Lisbeth delar med sig av allt som är värt att veta om kryddor och smaker. Vi får massor med tips och råd och hon förklarar bland annat om varför man bland annat använder strössel på Kärleksmums och lakritsrot i glass. Det är ju inte bara Lisbeth som svarar för service och frågor. Hela personalen är minst lika trevliga och tillmötesgående som Lisbeth och de delar frikostigt med sig av recepttips och knep. Sådant som de själva har provat men även tips som de har fått från andra kunder.

Som besökare finner du nästan allt och mer där till i denna lilla kryddbutik. Det finns allt från kardemummaskorpor, maränger och hallonsirap till de finaste vaniljstängerna och såklart också ett heltäckande utbud av i stort det mesta i kryddväg. Hyllan med essenser och ”smakoljor” nästan bågnar av olika smakriktningar och storsäljare. Ja, päron- och lakritsessenserna får jämt fyllas på, berättar Lisbeth glatt för oss. Men man får vara lite försiktig med dem. En droppe till i smeten kan bli alldeles för mycket, säger hon allvarligt. Så det gäller att smaka av medan man står där och bakar, för efteråt kan det vara för sent.

Speciellt strösselhyllan ser inbjudande ut med polka-  och lakritsströssel och det finns även flera sorters syltade bär och marmelader. Naturligtvis hittar vi också en hel del godis, hemgjorda karameller och högkvalitativ choklad i hyllorna i butiken. Kryddgården i Borgeby är verkligen värd att besökas när du känner att du vill fylla på förråden hemma. Här hittar du också nästan allt det som du inte trodde skulle finnas någonstans och till och med det du inte ens visste att du behövde och du lär inte komma ut tomhänt.

Borgeby Kryddgård ligger strax norr om Bjärred
Desideriavägen 4
237 41 Bjärred

info@borgebykryddgard.se
Telefon : 046 / 70 69 03
borgebykryddgard.se

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.