GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

GLASS

CITRONGLASS

Ingredienser till 4 portioner

1 dl socker
2 dl crème fraiche
1 tsk vaniljsocker
cest och saft av en citron
2 ägg
1 ½ dl grädde

Så här gör du:

Dela äggen och lägg gulorna i en bunke. Vitorna läggs i ett glas sålänge för de använder du senare. Häll sedan socker, crème fraiche, vaniljsocker, äggulor, citroncest och citronsaft i en bunke. Vispa ihop till en jämn len och luftig smet.

Vispa grädden och vänd ner den försiktigt i smeten. Vispa äggvitorna hårt och vänd därefter försiktigt ner dem i smeten. När det är klart hälls smeten i en glassform eller en sockerkaksform och ställ in den i frysen med plastfolie över.

Det tar minst 2 – 3 timmar tills glassen är frusen och kan serveras så tillaga den förslagsvis på förmiddagen om du ska bjuda på citronglass på eftermiddag/kväll.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.