GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASS, RECEPT

Dillglass

… till efter kräftorna

Ingredienser

3 äggulor
2 ½ dl socker
5 dl vispgrädde
1 msk citroncest
1 msk färsk hackad dill

smaksätt med citronjuice efter egen smak om du önskar en högre syrlighet än med bara cest.

Så här gör du:

Vispa äggen och hälften av sockret till en jämn och luftig smet.

Häll sedan grädden i en kastrull och blanda ner cironcesten och resten av sockret och värm blandningen till sockret är helt upplöst. Gräddblandningen ska sedan vispas ner i smådoser i äggsmeten. Försiktigt så att inte äggblandningen koagulerar och blir grynig. Vispa ordentligt och häll alltsammans i kastrullen och tillsätt dillhacket och värm upp under vispning till ungefär 80 grader.

Ta av blandningen och låt den svalna under vispning. Sätt gärna kastrullen i kallt vattenbad med is i medan du rör eller vispar. När smeten är sval/kall sätter du in den i kylen.

Låt gärna smeten stå där en dag eller över natten det mår den bara bra av. Dagen efter rör du om den innan den körs i glassmaskinen.

Serveras i slutet av kräftkalaset.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.