GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

NEWS, RECEPT, SORBET

Glöggsorbet

Juligt god och trevlig glöggsorbet som entrédrink när nu vädret är som det är och nästan ingen vill ha varma drycker direkt när de plockat av sig halsduken. Glöggsorbet är även speciellt gott efter middagen eller jullunchen.

Det här behöver du:
4 dl glögg
Sockerlag:
4 dl vatten
3 dl socker
3 hela nejlikor
1 bit hel kanelstång
2 st stjärnanis

Så här gör du:
Blanda samman ingredienserna till sockerlagen och sjud den tills 4 dl återstår. Låt lagen svalna och sila sedan ner den i glöggen. Kör till sorbet i en glassmaskin eller frys in i en gärna låg och vid bunke. Om man väljer infrysning i en bunke ska man ta ut den var 20-30 minut och vispa smeten. Detta upprepas tills sorbeten har hårdnat vilket tar 1-2 timmar.

ett recept lånat av gd.se

Rekommenderas