GlassAkademin.se – Recept, Ställen & Maskiner

KOLASÅS, CHOKLAD & ANDRA TILLBEHÖR

Churros

 

En churro eller churros är ett spanskt, friterat bakverk som påminner om munkar eller doughnuts. I Spanien serveras churros vanligen med varm chokladsås eller fyllda med chokladkräm, vaniljkräm eller dulce de leche, det vill säga en kolasås som är gjord av kondenserad mjölk….och Churros tillsammans med Glass = Himmelsk!

Ingredienser till 8 portioner

2,5 dl mjölk
120 g smör
1 tsk salt
1 msk strösocker
2,5 dl vetemjöl
5 ägg
olja till fritering
kanel
socker

Så här gör du
1. Koka upp mjölk, smör, salt och socker.
2. Blanda i mjölet och rosta i kastrullen ca tre minuter tills massan släpper från kanterna.
3. Häll över massan i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget. 
4. Gör en spritspåse av bakplåtspapper eller en plastpåse och lägg i degen. Den kan användas varm eller kyld och går att spara i upp till fyra dagar. 
5. Hetta upp frityrolja till 180 grader. 
6. Klipp ett hål på ca 0,5 cm i spritspåsen och spritsa ner ca 50-80 g (ett tryck med handen) i oljan och fritera gyllenbrunt. Vänd efter ca två minuter. 
7. Ta upp och lägg på hushållspapper så överflödig olja rinner av. Vänd nystanet i kanel och socker.

Fun Fact – Churro is Spanish for ‘Awesome’.
I’m not entirely sure who invented the churro, or even what it means, but it melts in your mouth and it’s fun to say.

 

Churrosreceptet är lånat av Johan Sörbergrecept.nu
o bilden är lånad av coldstonecreamery

Rekommenderas