GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSPINNEN, NYHETER

I samlarens spår av Mikael C. Svensson

Michael C Svenssons engagemang i bandet Grand Rezerva som sångare och låtskrivare är en karriär som de flesta bara drömmer om. Grand Rezerva´s senaste album ”48 Laws” släpptes i USA på Tripaway Music tidigare i våras och de har fått superfint bemötande runt om i världen. På ”fritiden” är Michael familjefader, lärare och naturligtvis även en stor Glassnjutare av rang.

Mitt första minne av pinnglassen var lyckan av att få en liten gåva med i glassen i form av en samlarbild. Javisst pratar jag om “Päronsplitt”. Tänk att få en peng av morsan till en glass och plötsligt en dag när man kommer till affären så inser man att det finns en sort där man får en gåva tillsammans med glassen, lyckan var total. Allt gick sedan ut på att försöka hitta ett sätt att locka pengar av föräldrarna så att man kunde handla glass.

Vi var ett gäng som alltid samlades vid en bänk utanför närbutiken “Pia Närköp”. Vi kunde spendera timmar där, lyssna på kassetter från en bergsprängare som någon tagit med sig, och hade vi tur så kom det några av de äldre killarna glidande med sina nya fynd på Lp, som de gärna visade upp. Glassen var ett stående inslag, eftersom detta var ungefär det man hade råd att inhandla i affären. Att samla på saker tror jag har sin start med samlarbilden i “Päronsplitten”.

Jag var helt besatt av att ha de där bilderna. Jag kommer ihåg att jag samlade dem i en lite låda som jag hade under sängen. Senare skulle detta samlande utöka sig med bilder från pop- tidningen “Poster” och senare även ett galet intresse för Lp skivor. Men “Päronsplitten” var den kompletta glassen för mig. Den krämiga vaniljen med det isiga päronöverdraget var som himmelriket i munnen. Även idag så blir jag glad när jag äter den glassen och det händer ofta att jag köper hem en hel kartong till familjen som alla kan mumsa på.

Det enda som jag saknar idag är samlarbilden. Varför tog man egentligen bort den?

 

Mikael C. Svensson

48laws-cover

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.