
Jordgubbar a lá Haga
Ingredienser
1 l jordgubbar
1 apelsin, skal + saft
0,5 dl apelsinlikör
1 msk florsocker
1 vaniljstång planifolia
1 tsk råsocker
så här gör du
Lägg bären i en skål. Strimla apelsinskalet och pressa ut saften.
Häll saft och likör över jordgubbarna, och skrapa ur vaniljstången och blanda med lite råsocker Ställ en timme i kylen. Förväll apelsinskalet hastigt och strö över jordgubbarna. Lägg upp i valfritt glas. Sikta florsocker över och servera med till exempel vaniljglass.
ett recept konditor Magnus Johansson
Rekommenderas
-
Crème caramel-glass med karamelltopping och Kolassåsdecember 30th, 2021
-
MATCHAGLASSdecember 23rd, 2021
-
GLAD SOMMAR – med gräddglass och jordgubbarjuni 24th, 2021
-
Hasselnötskräm! Som Nutella – fast bättre!mars 8th, 2021
-
Ris á la Malta-glass med bär och frukt till Nyår!december 30th, 2020