GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Lingonglass

ingredienser

3 äggulor
125g socker
200g lingon
1 dl standard mjölk
3 dl vispgrädde

Så här gör du:
Vispa sockret med äggulorna tills sockret lös sig och det är lagom fluffigt. Rör sedan ner mjölken i blandningen. Bäst resultat får du om du rör samman blandningen i en gryta på spisen med svag värme – koka inte! Sjud! Rör hela tiden och stäng av värmen när blandningen tjocknat något och rör om tills det svalnar. Mixa bären till en puré och blanda i det i äggsmeten och låt svalna helt. rör om då och då. Vispa grädden under tiden som smeten svalnar och vänd försiktigt grädden i smeten. Häll den färdiga glassmeten i glassmaskinen kör den tills den är klar – i cirka 30 minuter.
Servera med kolasås, Chokladsås smulig pepparkaka eller med en bit kladdkaka…eller varför inte med en god maräng?

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.