GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Mini-semlor med Vaniljglass och Mandelkräm

Klassiska Semlor med smak av kardemumma och mandelmassa. Baka semlorna i miniformat och njut alla dagar men speciellt på fettisdagen!

1. Så här gör du Semlebullar (ca 120 minuter):
Blanda jäst och vatten. Blanda i vetemjöl och bearbeta i maskin i 7 min. Låt fördegen vila i 40 min.

Blanda i övriga ingredienser från Steg 2, bearbeta långsamt i 2 min och lite snabbare i 4 min. Täck över degen och låt vila i 10 min.

Rulla degen till en lång ”korv”, dela degen i ca 30 st lika delar (för mini-semlor). Rulla bitarna till bullar och lägg på bakplåt med bakplåtspapper. Täck över och låt jäsa i 40 minuter. Värm ugnen till ca 220 ̊C (varmluft 200 ̊C). Grädda bullarna i 4 – 6 min eller tills de har fått en gyllenbrun färg.

Låt bullarna svalna på plåten.

2. Mandelkräm
Ingredienser till en 1 sats

0,75 dl sötmandel (ca 50 g)
2 ägg
1 dl socker
4 msk vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk smör

Så här gör du
Skålla, skala och mal eller finhacka mandeln. Vispa samman ägg, socker och mjöl i en skål. Koka upp mjölken. Häll den under vispning över äggblandningen. Häll tillbaka alltsammans i kastrullen. Sjud under vispning tills krämen tjocknat, men låt den inte koka. Rör ner fettet och mandeln. Låt krämen svalna, rör då och då.

Mandelkräm passar både till fyllning i semlorna och som garnering till inkokta päron med vaniljglass till exempel.

Gör och kör Vaniljglassen i maskinen. Här är Receptet till Vaniljglass

3. Montera semlorna. När allt är klart, bullar, glass och mandelkräm så är det dags att skära av toppen på bullarna och bre på mandelfyllningen på bottnarna, spritsa eller klicka på vaniljglassen. Lägg på locken och dekorera med florsocker.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.