GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Eggnog ice Cream – a classic

”Would someone be a dear and make me one?”

Ingredienser

4 äggulor

1/3 kopp socker

½ liter helmjölk

1 dl vispgrädde

1 tsk färskriven muskot

3 dl whisky

 

Så här gör du

Mixa samman eller vispa äggulor tillsammans med sockret tills äggulorna blivit ljusare i färgen och sockret är helt upplöst. Ställ åt sidan. 

Ta fram en medelstor kastrull värm under omrörning mjölk, grädde och muskot och låt blandningen sjuda medan du rör om.

När allt är blandat så tar bort kastrullen från värmen och låter blandningen svalna gradvis medan du blandar ner ägg- och sockerblandningen. Rör om tills allt är blandat. Sätt därefter blandningen på spishällen och värm allt under ständig omrörning och tillsyn tills smeten når 160 °C.

Ta av kastrullen från värmen och rör i whiskyn och häll allt i en lagom bunke och ställ den i kylskåpet. Kyl blandningen och titta till den då och då och rör om lite ibland tills det är dags för att köra glass-smeten i maskinen. I glassmaskinen går smeten tills den fått önskad konsistens och är klar.

Servera eller förvara glassen i frysen tills det är dags. 😀
ett recept från foodnetwork.com

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.