GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Chokladfondant

En fyllig chokladfondant med mörk choklad tillsammans med en trevligt lent syrlig citronsorbet eller lika gärna med en vaniljglass är fullträffen som knockar gästerna.

Ingredienser
Portioner: 8

200 g mörk choklad
200 g smör (rumsvarmt)
1 dl farinsocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
4 ägg
4 äggulor
1 dl vetemjöl
smör till formarna
kakao till formarna

Så här gör du
Sätt ugnen på 200°C. Smörj 8 ugnssäkra portionsformar (à ca 1 1/2 dl för 8 port). Pudra dem invändigt med kakao. Smält chokladen i vattenbad på spisen.

Vispa smör, farinsocker och vaniljsocker poröst. Vispa i ägg och äggulor, en i taget. Tillsätt mjölet och chokladen. Vispa till en fluffig smet.

Fyll formarna till 3/4. Grädda i mitten av ugnen i 8-10 minuter. Kärnan ska vara rinnig och något seg då är det som allra, allra bäst till den goda glassen eller sorbeten.

(recept på Vaniljglass hittar du här och Citronsorbetreceptet finns här)

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.