GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Jordgubbssorbet med limemarinerade jordgubbar.

Trädgårdslanden, åkrarna och växthusen dignar av läckra jordgubbar. Torghandlaren har de smarriga små röda rackarna i snart en månad och det är ju inte så att man börjar tröttna redan på dem utan mer att man vill ha jordgubbar till allt. Jorgubbssorbet med limemarinerade jordgubbar lär man i vilket fall aldrig tröttna på heller, eller hur?

Jordgubbssorbet
det här behöver du till cirka 6 portioner
400 g färska jordgubbar
+ 10st färska jordgubbar till servering
1 dl vit sirap
1 citron
2 äggvitor
1 msk strösocker

så här gör du
1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Pressa 3 msk citronsaft.
2. Mixa 400 g jordgubbar, citronsaft och sirap till en slät puré med en stavmixer eller i en blender.
3. Vispa äggvitorna till ett fast skum med en elvisp. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blivit en slät och lite seg maräng maräng.
4. Vänd in marängen i jordgubbspurén med en slickepott.

Kör sorbetblandningen i glassmaskinen tills sorbeten är klar
eller
Fyll en form (ca 20 x 30 cm) med sorbetssmeten. Täck över med plastfolie och frys sorbeten i cirka 3 timmar och rör om varje halvtimme.

så här gör du de limemarinerade jordgubbarna
1. Skölj och snoppa jordgubbarna, skiva dem och lägg dem i en skål.
2. Riv över skalet från en lime och pressa ur saften, smaka av med råsocker. Ställ åt sidan.

Servera sorbeten med de limemarinerade jordgubbar eller helt enkelt bara med färska jordgubbar.

 

Rekommenderas