GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN, KÖPENHAMN, NEWS

ØSTERBERG ICE CREAM i Köpenhamn

 

Dagsfärsk superläcker glass med smaker från hela världen och nybakade våfflor! Trots utgångspunkterna ur vetenskap, forskning och proffsighet är det fröjdefullt att få besöka Østerberg Ice Cream. De har de verkligen bestämt var ribban ska ligga – men den flyttas ideligen uppåt. Man stampar av i gastronomisk vetenskap men talangen och den stora kärleken inför vad de gör tar liksom över och allt blir smakglädje.

Med en B.Sc. i matvetenskap och en civilingenjör i Gastronomy & Health från Köpenhamns universitet, följt av en sista masteruppsats om glass-struktur hos en av världens ledande glassforskare, Dr. Douglas Goff, lades grunden. Utforskandet fortsatte naturligtvis i Danmark, Italien och Kanada. Det har tagit inte mindre än två år att komma fram till ett som Østerberg idag kallar det rätta receptet – det anses var den ideala glassen. Det som Østerberg kallar en dansk glass – är det bästa från båda världarna – glass och gelato, med en helt egen touch. Østerberg Glass!

2016 fick Cathrine Østerberg ett hedersdiplom från danska gastronomiska akademin för ”hennes värdefulla insatser för dansk gastronomi”, ”eftersom ingenting lämnas åt slumpen och uppfinningsrikedomen väger alltid tyngst när det gäller nya smaker …”.

Østerberg Ice Cream (Headquarter and Ice Cream Café)
Tullinsgade 25
Köpenhamn

Åbningstider:
Mandag-fredag 12-21
Lørdag-søndag 11-21

+45 61 42 32 89
icecream@osterberg.dk
osterberg-ice.dk

Åbningstider:
Mandag-fredag 12-21
Lørdag-søndag 11-21

Østerberg Ice Cream(Ice Cream Café)
Rosenvængets Allé 7C
2100 København Ø

Østerberg Ice Cream(Ice Cream Café)
Tullinsgade 25
1618 København V

Østerberg Ice Cream (POP-up (Ice Cream Café)
Enghave Plads 6
1670 København V

Østerberg Ice Cream(Ice Cream Café)
94 Xuan Thuy
Thao Dien, Q2 (i Ho Chi Minh City, Vietnam)

Rekommenderas