GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Somrig pavlova av Roy Fares

Dessertmästarna på tisdagskvällarna livar upp stämningen i köket. Ikväll är det dags igen och då med förbundna ögon!

Roy Fares söta somriga mini-pavlovor som toppas med glass, grädde, hemgjord hallonsås och färska bär. Försvinnande goda! Det finns bara ett sätta att stoppa dem…

Cirka en timmes förberedelser och så bör det räcka till 10-12 personer i normalstorlek

Ingredienser
Maräng
140 g äggvita (3)
220 g strösocker (1,5 dl)
4 g vitvinsvinäger (0,5 tsk)
8 g maizena (0,5 msk)

Hallonsås
300 g frysta hallon
50 g vatten (0,5 dl)
75 g strösocker (0,75 dl)
2  lime

Garnering
6 dl vispgrädde
1l vaniljglass
blåbär
hallon
jordgubbar

1 Maräng
Sätt ugnen på 170 grader.

2 Vispa äggvita till ett fast skum, vispa sedan i lite i taget av strösockret. Vispa i vitvinsvinäger och sist maizena. Blanda till det sista med en slickepott så att allt är välblandat.

3 Klicka ut 11-12 lika stora maränger på plåt med bakplåtspapper och forma till med en sked som ett fågelbo i varje maräng.

4 Grädda i ugnen och sänk direkt värmen till 120 grader. Stäng av ugnen efter 40-45 min och låt marängen stå kvar i några minuter. Ta ut och låt svalna, förvara sedan torrt.

5 Hallonsås
Koka upp hallon, vatten, strösocker och saften från två lime tills hallonen är mjuka. Mixa med en stavmixer och häll allt igenom en sil så att du får en fin och len sås. Låt svalna helt innan servering.

6 Servering
Servera varje maräng med en kula gräddglass, hallon, blåbär och jordgubbar, lite lättvispad grädde och hallonsås.

 

Ett recept lånat av en av Dessertmästardomarna Roy Fares och recept.nu

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.