GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASS

AFTER EIGHT-GLASS

Ingredienser:

3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
En halv vaniljstång
6 äggulor
1 dl socker
15 After Eight-bitar (det fungerar såklart fint med andra mintchokladkakor också..)
1 gelatinblad

Så här gör du:

Koka upp vispgrädde, mjölk och vanilj. Lägg gelatinbladet i varmt vatten. Krama ur gelatinbladet och rör ner det i blandningen ovan. Vispa äggulor och socker till en len vit smet. Blanda ner den nu svala gräddblandningen i kastrullen.
Tillsätt hälften av After Eight-bitarna och låt dem smälta. Sjud blandningen på låg värme i 10-15 minuter under det att du rör om, men det får absolut inte koka.

Stäng av värmen och rör eller vispa tills smeten svalnat. Sätt sedan in smeten i kylskåpet för att låta glassmeten svälla i några timmar. Om du gjort den på förmiddagen så kan du alltså ta ut den igen på eftermiddagen eller kvällen. Huvudsaken är att den alltså får svälla och gotta till sig några timmar. Sedan är det dags att frysa glassmeten i maskinen tills den blir lagom i konsistens, ca 30-45 minuter brukar räcka men det är helt beroende beroende på maskin.

Under tiden kan du hacka återstoden av After Eight-kakorna. Antingen blandas after-eight-hacket ner i glassen precis innan den är färdig i maskinen eller så används de till garnering före servering.

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.