GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

GLASSTÄLLEN, USA

Bi-Rite Creamery & Bakeshop i San Francisco

 

Bi-Rite Creamery & Bakeshop i San Francisco gör fantastiskt och underbart supergod glass, sorbet och andra frusna sweets. Den som berömmer dem är bland annat Jakob Bignert Läs hans GlassPinne här- Jakob blir alldeles lyrisk över vad tjejerna Anne & Kris gör på Bi-Rite. Menyn hos dem verkar liksom aldrig ta slut och efter den gedigna glasslistan fortsätter listan över godsaker med nybakade limpor, wienerrolls, tårtor och många andra bakverk därtill. Bi-Rite Creamery har rankats som ett av världens bästa glass-ställen och de har smaker som Balsamic/jordgubb och Rostad Banan och har ”sällan har mer än fem ingredienser i en glass och heller inga stabiliseringsmedel eller konstgjorda ingredienser.

De anpassar utbudet till stor del efter vad som finns hos deras leverantörer och bestämmer smaker efter årstidens utbud från odlarnas frukt och bär. Naturligtvis inspirerar även helgdagar både till nya smaker till glass, sorbet och bakverk. Tjejerna på Bi-Rite Creamery & Bakeshop bakar nämligen alla tillbehör också – som brownies, kex och flarn och fixar naturligtvis även alla andra ingredienser själva.

Om du är nyfiken på vad dagens glass eller smak är så välkomnas du att slå en signal först (415-626-5600) för att kolla vad dagens leverans blivit från de lokala frukt- och bärodlarna men för säkerhets skull finns det ett slags ”Dagens smak” med en lista som exempelvis kan se ut som följer:

Måndag : kaffe och saltad karamell

Tisdag : honung och choklad

Onsdag : rostad banan & jordnötssmör

Torsdag : kokos/vanilj & choklad

Fredag : pumpa & farin

Lördag : vanilj & choklad

Söndag : saltad karamell & kanel

Menyn tar inte slut efter alla sorter av sorbet och glass. Det finns även ett stort utbud av glasspajer och smarriga glasstårtor. Det är med namn som ”Mint chip midnight cake with mint chip ice cream & chocolate glaze” och den mycket frestande ”Coffee toffee midnight cake with coffee toffee ice cream, chocolate glaze and almond toffee” som gör ju att man vill åka till San Fransisco – Direkt!

Bi-Rite Creamery & Bakeshop i San Francisco
3692 18th St
Sön – Tors : 11:00 till 22:00
Fre – lör : 11:00 till 23:00
(415) 626-5600
San Francisco , CA
Kalifornien

och

Bi-Rite Creamery & Bakeshop i San Francisco
550 Divisadero St
09:00 till 09:00 dagligen
(415) 551-7900
San Francisco , CA
Kalifornien

biritecreamery.com


Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.