GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Oktoberfesta med Guinness Stout Glass

Gillar du Guinness? Tycker du glass är det godaste som finns? Är ljuv choklad, god glass och öl allt dina kompisar vill ha när ni ses. Oktoberfesta då och gör Guinness Stout Glass! Detta är glassen som du garanterat surprisar väninnorna med ikväll.

Total tid: 1 tim, plus kylning och frysning tid
6 till 10 portioner (ca 1 liter)

Det här behöver du:
205 g mjölkchoklad, finhackad
2,5 dl helmjölk
1,2 dl (100 g) socker
1 nypa salt
4 stora äggulor
2,36 dl (250 ml) vispgrädde
2 dl Guinness Stout
•fröna o pastan från en vaniljstång

Så här gör du
Knäck och slå sönder chokladkakan till mindre bitar och lägg dem i en stor skål ta fram en finmaskig sil.

Värm mjölken, sockret och saltet i en medelstor kastrull. Rör om då och då. I en separat skål vispar du äggulorna till en ljusgul och jämn smet. Ta av den nu varma mjölkblandningen från plattan och häll den varma blandningen långsamt över blandningen med äggulorna.

Vispa hela tiden och häll sedan allt till tillbaka till kastrullen. Värm upp allt under lagom omrörning och tillsätt vaniljfröna och vaniljpastan. Använd gärna en värmetålig spatel och skrapa botten emellanåt så att det inte fastnar något av smeten.

Rör tills blandningen tjocknar och fastnar lite lätt på spateln. Nu är det dags att blanda smeten med chokladen. Häll den varma smeten genom en sil över mjölkchokladbitarna och rör tills chokladen smält. När blandningen är jämn och utan chokladklumpar så vispar du i grädden och ölet. Rör om tills smeten svalnat.

Har du brådis och inte känner för att meditera medan du rör funkar det med att kyla ner blandningen över ett isbad medan du rör.

När den är sval kan du sätta in skålen med smeten i kylskåp i några timmar eller en stund. Sedan fryser du den i din glassmaskinen enligt tillverkarens instruktioner.

😀 Badabing!! Guinness Chokladglass!! 😀

Rekommenderas