GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Chokladglass

Choklad i alla former bör njutas på alla ställen och stunder och inte bara under påsken o andra storhelger utan under flera dagar framöver. Se det som en liten och tindrande smakfull början till vad som komma skall. Hela vintern är i chokladens tecken och bjud dig själv och alla du tycker om på en ljuvligt lättgjord chokladglass. Men fundera lite på vad choklad är gjort av och över vilka andra ingredienser som passar och chokladen kommer att nå upp till helt oanade smakhöjder.

Chokladglass
OBS! ifall du använder glassmaskin – det blir ca 1,1 liter glassmet

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
1 – 2 matskedar florsocker
200 g mörk choklad
en liten nypa salt

Så här gör du
1. Vispa grädden fluffig i en skål.
2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.
3. Antingen har du valt en sötad kondenserad mjölk eller så tillsätter du sockret själv. Rör ner en till två matskedar florsocker i den kondenserade mjölken. Smaka mellan sockerdoseringen så det inte blir för sött och tänk på att chokladen också kan söta glassen beroende på vilken sorts choklad du valt.
4. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.
5.1 Kör glassen i glassmaskinen tills den är klar

eller

5.2 Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst.

Ta fram glassen en stund före servering och garnera med chokladspån, hallon, mango, citronfilter och kolasås.

Rekommenderas