KULFI – INDISK GLASS
Ingredienser till 6 portioner:
1 burk (ca 4 dl) sötad kondenserad mjölk
1 dl mjölk
3 dl vispgrädde
1/2 msk rismjöl (behövs för den speciella konsistensen som indisk glass har men det går att hoppa över)
1 tsk hela (eller nymalda) kardemummafrön
1 nypa saffran
1 liten näve pistaschnötter
Gör så här gör du:
Vispa samman kondenserad mjölk, mjölk, vispgrädde och eventuellt rismjöl och saffran i en panna och låt sjuda under omrörning i 2 – 5 min. Om du har kardemummafrön så krossa dem eller mal dem i en mortel. Krossa även, eller hacka, pistaschnötterna fint.
Vi har en gammal kaffekvarn på redaktionen till kardemumma men det funkar säkert utmärkt med vad du har tillhanda. Det är ju smaken vi vill åt. Blanda i kardemumman och låt glassmeten svalna. Kyl den gärna i ett kallt vattenbad. Häll antingen upp i formar, eller portionsskålar, som åker direkt in i frysen i åtminstone tre – fyra timmar. Det går ju såklart även att köra glassmeten i maskin för att sedan frysa den eller servera direkt.
Till garnityr fungerar såklart hackad pistage, mandel och riven choklad. Även citrus är en bra kombination till indisk glass. Förslagsvis mango eller apelsin.
Rekommenderas
-
VANILJGLASSseptember 8th, 2020
-
Äggtoddyglassapril 12th, 2017
-
Mormor Magdas Salta Karamell Glass & Kolasåsaugusti 15th, 2014
-
Espressoglassseptember 29th, 2013
-
Messmörsglassseptember 19th, 2013