GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

REPORTAGE

LEJONET & BJÖRNEN – HYLLAN MITT I MALMÖ

Hyllan är ett riktigt trevligt kvartersfik och en butik som på den blygsamma ytan inhyser teer, kaffe och konfekt. Men hit lockas även de som är sugna på riktigt god glass. Vare sig man önskar det ena eller det andra ur livets goda så blir man alltid välkommen och omhuldad.  

Den som präglar Hyllans gemytlighet är naturligtvis ägaren Jack. Jack är född och uppvuxen i Polen och som alla barn älskade han glass. Den riktiga passionen för glass väcktes någon gång i mitten på 80-talet då han besökte en mässa med inriktning på glass och glassmaskiner. Han fick många uppslag som han tog med hem till Sverige vad gäller glasskvalité och dess produktion.

Idag representerar Jack stolt glassen från Lejonet & Björnen där fokus kring utveckling av ekologiska ingredienser, KRAV och Fair Trade är viktiga komponenter för att kunna erbjuda glass med det lilla extra. Han är också mycket nöjd över att kunna erbjuda besökarna högkvalitativa chokladpraliner, té och kaffe.

Under sommarhalvåret stoltserar caféet med 30 olika glass- och sorbetsmaker och glasstårtor. Även nu under vintertid finns flera favoritsmaker tillhanda, både när kunder fikar och önskar avnjuta en glass eller sorbet på direkten eller för att ta med hem.

Glassen då? I flera fall femstjärnig. Vi i Akademin provade smakerna saffran och pannacotta. Saffranssmaken är precis sådär len och mjukt avrundad som man önskar och pannacotta ska vi inte ens försöka oss på att beskriva. Det är subtila smaker och ibland oväntade överraskningar som trängs på Hyllan och sådant lovar gott inför en ytterst angenäm säsong. Lejonet & Björnen har helt klart godast glass i den delen av stan och på det här stället vill man sitta kvar länge och njuta i flanörernas avlägsna sorl.

Lejonet & Björnen är ett för många Malmöbor bekant namn när det gäller god glass. De grundades i Göteborg år 1977 men mycket har hänt sedan dess och idag finns L&Bs sortiment hos té-, kaffe- och glasscafét Hyllan som ligger på Engelbrektsgatan 6 i Malmö.

Hyllan
Engelbrektsgatan 6
Malmö

Rekommenderas

Kommentera

You must be logged in to post a comment.