GlassAkademin.se – Ställen, Recept & Maskiner

RECEPT

Lingon- och hallonparfait

Lingonsäsongen är i full gång och vad passar inte bättre än att göra parfait av de små delikata rackarna? Lite lagom blandade med hallon och vispgrädde blir det en lyxigt god smakexplosion – perfekt efter middagen och till och med som en morgonkick till frukosten.

det här behöver du till 4-6 portioner
6 msk råsocker
250 g lingon
100 g hallon
2 äggulor
3 dl vispgrädde

1. Blanda hälften av socker tillsammans med bären i en bunke. Blanda lite halvlöst så att inte bären går sönder så mycket.
2. Vispa resten av sockret och äggulorna till en tjock smet.

3. Vispa grädden i ytterligare en bunke.

4. Blanda alla tre smeterna med varandra. Gärna lite halvgojsigt så att det blir en tjusig marmorerad parfait. Häll försiktigt upp smeten i en avlång eller rund form. Plasta tätt på ytan och sätt det hela i frysen i minst 5 timmar.

5. Ta ut en parfarten en stund innan det är dags att servera. Vänd upp parfaiten och skär den i skivor. Lägg upp i glas och garnera med valfria bär.

(bild + recept är lånade från DN.se)

Rekommenderas